Солен кекс



   Отдавна ми се беше прияло от този солен кекс и ето, че тази сутрин дойде ред да го приготвя. Бърза и вкусна закуска, която изчезва за секунди. Не изисква специални приготовления - може да се направи с налични в момента продукти, както и да се добавят сухи подправки. Кашкавалът обаче за мен е задължителен, защото се получава една много хрупкава и златиста коричка.

Продукти:
2 и 1/2 ч.ч. брашно + 1 пак. бакпулвер (10г) + 1-2 щипки сол
2 яйца
1 и 1/3 ч.ч. кисело мляко
3/4 ч.ч. олио
сирене, кашкавал, колбас, маслини


Приготвяне:
   Брашното се пресява и се добавят бакпулвера и солта. В купа се разбиват яйцата, киселото мляко и олиото, прибавят се нарязаният на кубчета колбас, почистените и нарязани маслини, натрошеното сирене и настъргания на едро ренде кашкавал. Слага се брашното и се обърква добре. Тестото се прехвърля в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна за ок. 40-45 мин. Готовият кекс се обръща върху дъска или чиния и се оставя да изстине.
   Аз го разрязах веднага, защото нямах търпение да го опитам. Затова и парченцата ми малко се разпаднаха, тъй като беше още горещ.




Коментари

Популярни публикации