Бъркана бисквитена торта
Колкото и сложни торти да се правят бисквитената торта остава една от най-любимите на малки и големи. Вкъщи също е любима във всичките и разновидности. За първи път обаче правя бъркана бисквитена торта, в която бисквитките се начупват на парченца и се объркват с крема. Тази торта направих по случай именния ден на сестра ми преди малко повече от месец.
Исках задължително да бъде шоколадова и да присъстват пресните малини. Тях набрах от градината на село. В декорацията присъства още начупен и настърган кокос. Него не съм го брала (хаха), а старателно избрах от Кауфланд. Как го разчупих няма да споменавам...само ще кажа, че използвах чук, два вида ответка и най-големия кухненски нож, който имам вкъщи.
Тортата се получи малко по-тежка, но това не попречи да бъде изядена на два пъти. Ето и продуктите, които ще са ви необходими:
Продукти:
300 грама обикновени бисквити (Пригответе си повече за всеки случай. Аз имах две пакетчета по 220 грама бисквити Житен дар)
400 грама заквасена сметана
375 грама крема сирене
300 грама шоколад (при мен 2:1 черен и млечен с ядки)
2-3 с.л. пудра захар
Приготвяне:
Съд по избор се облепя добре с прозрачно фолио. Аз използвах по-тясна и висока йенска купа, тъй като исках тортата да бъде с по-малък диаметър, но по-висока. Смятам че с тези продукти спокойно може да се направи и в обикновена тортена форма с падащо дъно.
В друга купа се разбиват с миксер заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Шоколадът се разтопява на водна баня, изчаква се малко да се охлади и се прибавя към останалата смес за крема. Отново се разбива добре. Опитайте крема. Ако не ви е достатъчно сладък добавете още захар. Когато кремът е готов в него се начупват бисквитките и се обърква добре. Така получената смес се изсипва в желаната форма и се заглажда добре. Отгоре се покрива с още прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 24 часа, след което се обръща върху поднос/чиния и се декорира по желание.
Коментари
Публикуване на коментар