Руло с крем кафе



   Рецептата за това руло отдавна отлежава в архива на блога - още от сезона на лалетата. Ето, че сега дойде ред да я публикувам. Скоро не съм публикувала рецепти поради това, че напоследък нямам време да готвя и експериментирам в кухнята, но в най-скоро време ще поправя това. Точно в този момент рецептата за руло с крем кафе идва на помощ за да раздвижи блога.
   Изпълнението на рецептата е много лесно, с достъпни продукти. На мен ми хрумна да го направя, за да използвам останали по малко продукти и като резултат се получи много лек и ароматен десерт.

Продукти:

за блата:
2 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 с.л. олио
1 ванилия

за крема:
300 мл прясно мляко
1 яйце
5 с.л. захар
3-4 с.л. брашно
1 с.л. с връх нескафе

Приготвяне:
   Яйцата за блата се разбиват със захарта и олиото. Добавят се брашното и ванилията. Полученото тесто се разстила върху тавичка покрита с хартия за печене. Моята е с размери 37 на 24,5 см. Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна за ок. 10 мин. или докато се позачерви. Щом се изпече, блата заедно с хартията се поставя върху кърпа и се завива на руло. Оставя се да изстине, след което се развива, намазва се с крема и отново се завива.
   Млякото за крема се поставя в съд на котлона заедно със захарта. В отделна купа се разбива яйцето с 3-4 с.л. брашно и 1 с.л. нескафе. Когато млякото заври се прибавя яйчената смес на тънка струя. Бърка се докато се сгъсти. Кремът се оставя леко да се охлади, но да не изстива и с него се намазва рулото отвътре, а след това и отвън. По желание готовото рулло може да се декорира с настърган шоколад, ядки или плодове.




Коментари

Популярни публикации