Постни мъфини с ябълки



   Това са мъфините, за които споменах в предишната си публикация за Бананов кекс. Мъфините са постни, без продукти от животински произход. Много са подходящи за коледните пости, които започват от следващия месец, на 15 ноември. Рецептата видях тук, като промените, които направих бяха, че увеличих количеството на брашното, тъй като тестото ми се получи доста рядко с посоченото количество и след изпичането полях с дулсе де лече. Следващият път мисля да сложа стафиди и/или други сушени плодове, както и да ги полея с мед след като са готови.
   Получават се много пухкави, меки и ароматни мъфини. Естествено, може да им се измисли и друга глазура или пък да се оставят без такава. И в двата случая няма да сбъркате. Вижте нужните продукти:

Продукти:
1 и 2/3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/3 ч.л. сода
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. захар
4 броя ябълки (аз използвах такива от сорт Гала, по-малки)
1/3 ч.ч. олио
1/3 ч.ч. вода
орехови ядки

Приготвяне:
В купа се разбиват захарта, водата и олиото. Прибавят се обелените и настъргани на едро ренде ябълки и ореховите ядки. Слагат се брашното, бакпулвера, содата и канелата и се обърква добре с дървена лъжица. С получената смес се напълват формичките за мъфини, в които са поставени хартиени капсули. Пекат се в предварително загрята на 150 градуса фурна без вентилатор. При мен отне около 30-35 мин. След като изстинат се поливат/намазват с желаната глазура, в случая с дулсе де лече.



Коментари

Популярни публикации