Бонбони с халва, орехи и портокалови корички
Те са малки, сладки и много вкусни. Рецептата за домашни бонбони е една от най-непретенциозните, с която можете да впечатлите и най-претенциозните гости. Хубавите бонбони винаги са добро решение и за подарък или допълнение към такъв, а какво по-хубаво от домашно приготвените бонбони. Тази рецепта е изключително лесна и в приготвянето могат да се включат дори децата. Домашните бонбони с халва са много подходящи и за предстоящия празник Сирни заговезни.
Необходими продукти:
250 грама какаови бисквити
200 грама тахан халва (Халвата трябва да е мека - на стайна температура. Ако все още трудно се работи с нея може да се загрее в микровълнова фурна.)
ок. 100 мл топло прясно мляко
по желание смлени орехи (или други ядки), портокалови корички
за украса: ядки, шоколадови пръчици или друго по желание
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер на фин прах. В купа се смесват бисквитите с халвата, ядките и портокаловите корички. Постепенно се прибавя по малко от топлото мляко и се разбърква до получаване на лепкаво тесто. Оформят се топчета с големина на малък орех и се украсяват по желание. Бонбоните се прибират в хладилника за 2 часа, за да стегнат.
Коментари
Публикуване на коментар