Шоколадови бонбони
Тези бонбони правя за пореден път вкъщи, но чак сега споделям тук. Всъщност вкъщи това са любимите бонбони. Може би заради комбинацията от шоколад и уиски - перфектен завършек на хубава вечеря.
Продукти:
200 грама обикновени какаови бисквити
200 грама течен шоколад
2 ч.л. какао
2 с.л. уиски
ок. 50 мл топло прясно мляко или течна сладкарска сметана
кокосови стърготини или друго по желание за декорация
* в случая не разполагах с уиски и го замених с ром
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер на фин прах, като това може да стане на два пъти и втората част да оставите на по-едри парченца, но това е по желание. Към вече смлените бисквити се добавят шоколада, какаото, предпочитания алкохол и топлото мляко/сметана. Всичко се обърква добре и се оформя лепкаво тесто, от което се оформят топчета. Бонбоните се овалват в кокосовите стърготини и се оставят в хладилник за два часа.
Коментари
Публикуване на коментар