Бонбони Ferrero Rocher
Както казах в предния пост за Медени бонбони ще представя едни малко по-различни бонбони от тези, които съм правила до сега. Когато реших да направя домашни бонбони Фереро Роше вече си бях изградила рецепта за тях, но реших да се поразровя и из други блогове и да почерпя информация за направата им в домашни условия. Във всички рецепти, на които попаднах присъстваха обикновени вафли с лешников крем, натрошени лешници и течен шоколад. Въпреки това обаче аз реших да си направя моя вариант.
Аз съм от любителите на шоколада, но от тези, на които трябва да им е МНОГО ШОКОЛАДОВО. Точно такива станаха и моите бонбони Фереро. На някои може да не им се понравят, но за шокохолиците мисля, че това е точната рецепта. Аз обаче ще поработя още върху рецептата, като добавя още лешници и намаля количеството на вафличките и скоро ще представя и втория вариант.
Продукти:
200 грама мини вафлички Чудо с лешници
150 грама течен шоколад
Приготвяне:
Вафличките се нарязват или натрошават добре с ръце. Към тях се добавя течния шоколад, който трябва да е на стайна температура и се обърква добре. Сместа се оставя в хладилника за около половин час. След това с помощта на лъжичка се оформят бонбони и се редят върху поднос или чиния. Отново се оставят в хладилник. Когато са достатъчно стегнати се нареждат във формички за бонбони.
* Добре е вече готовите бонбони да се съхраняват в хладилник, за да не се отпускат.
* Реших да използвам точно тези вафлички, защото те имат натрошени лешници и така да не добавям отделно лешници.
Коментари
Публикуване на коментар