Медени бонбони
И докато лятото наближава (поне според календара...) и се предполага, че трябва да влизаме във форма аз продължавам да се чудя какво сладко ми се яде, но то и това си е влизане във форма като се замисли човек :D. Затова реших да спретна едни по-диетични (уж) бонбони. Имах половин пакет бисквити, които трябваше да оползотворя, така че отново са на бисквитена основа (тези дни ще представя и едни по-различни от досегашните бонбони). Имах малко мед, пакет стафиди и канела останала от коледните сладки. Ето така се заформиха медените бонбони.
Въпреки, че съм родена в най-горещия месец от годината не тача особено този сезон. Обичам есента и зимата, топлите пуловери, горещото какао, мириса на току що изпечени сладки...романтика. Такова усещане ми навяват и тези бонбони заради продуктите в тях. Свързвам ги точно с есента. Това обаче не пречи да си ги приготвите и през май, и през юни, както и през юли и август, защото са много ароматни и приятни.
Продукти:
150-200 грама обикновени бисквити
3 с.л. мед (препълнени)
1 ч.л. канела
стафиди
ок. 50 мл. топло мляко
* може да се добавят ядки, както и да се пропуснат стафидите
* стафидите са според предпочитанията - при мен около една шепа
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер на фин прах, като това може да стане на два пъти и втората част да оставите на по-едри парченца, но това е по желание. Прибавят се меда, канелата, накълцаните стафидите и млякото. Всички продукти се объркват добре до получаване на меко и лепкаво тесто, от което се оформят топчета с големината на орех. Готовите бонбони се оставят в хладилника за два часа, за да се стегнат.
Коментари
Публикуване на коментар