Чийзкейк "Розово кадифе"
Чийзкейкът във всичките му варианти (печен или суров, с пресни плодове, сладко или шоколад) е любимо сладко изкушение на много хора. Лично на мен това е любимият ми десерт. Тази сладост според мен няма нужда от много описания. Както казват в една телевизионна реклама "ядеш и ревеш", но тук става въпрос за нещо далеч по-вкусно.
Рецептата за точно този чийзкейк се роди спонтанно още щом си отворих очите сутринта и реших, че слънчевият почивен ден трябва да бъде отбелязан подобаващо с нещо сладко. А ето и самата рецепта.
Продукти:
185 грама обикновени какаови бисквити
100 грама краве масло
500 грама крема сирене
1 с.л. пудра захар
1 малко бурканче сладко от вишни (ок. 180 грама)
50 грама черен шоколад + 10-20 грама за декорация
червена сладкарска боя
*сладкото от вишни може да се замени с друг вид, но тогава няма де се получи този леко кисел вкус, който придават вишневите плодове
Приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер заедно с маслото. С получената смес се оформя основата на чийзкейка според големината на тортен ринг. Така полученият блат се прибира в хладилник за около 10-15 минути.
През това време се приготвя крема, като за целта в купа се разбива крема сиренето със захарта. Прибавя се 50 грама начупен шоколад и червената боя (аз използвах прахообразна). Сместа се разпределя равномерно върху бисквитения блат и отново се оставя в хладилник за 10 минути
.
Намазва се добре със сладкото от вишни и се настъргва останалия шоколад. Оставя се в хладилник, за да се стегне за 6-8 часа.
Коментари
Публикуване на коментар