Тарали




   Тарали или по нашенски просто гевречета са традиционна италианска храна. Приготвят се с вино и може да се експериментира с различни видове брашно, семена и подправки.
   Аз много ги обичам и по принцип си ги купувам, но вчера отново се присетих за тях и тъй като имах повечко време реших да опитам сама да ги приготвя. Рецептата е много лесна и с малко продукти. Рецептата взех от този блог, но направих някои промени.

Продукти: 
                                                                           
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
100 мл бяло вино
ок. 50 мл вода
1/2 ч.л. сол
7 с.л. зехтин/олио
2 с.л. сусам
* От това тесто при мен се получиха доста повече от 35-40 броя

Приготвяне:

   Двата вида брашно се пресяват в купа. Прави се кладенче и се добавят останалите съставки. С помощта на водата се замесва меко тесто, което се оставя да почине за 30 мин. След това тестото се оформя на няколко дълги фитила (при мен 6), всеки от които се нарязва на малко хапки. От всяка хапка се оформя продълговата пръчица, която се завива на геврече.
   В дълбока тенджера се кипва 2 литра вода. Посолява се и таралите се пускат вътре на порции. Когато таралите изплуват на повърхността на водата се изваждат с решетъчна лъжица и се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята на 200 градуса фурна за около половин час.



Коментари

Популярни публикации